Warmtepompdroger kopen? Eerst oriënteren

Warmtepompen zijn in opmars. Nu de regering besloten heeft dat Nederland in principe vanaf 2030 ‘gasvrij’ zal moeten zijn, wordt de warmtepomp langzaamaan geïntegreerd binnen nieuwbouwwoningen. Maar de warmtepomptechniek wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals binnen de nieuwe generatie wasdrogers en zo heeft de consument nu ook de keuze uit een heuse warmtepompdroger.

Voordelen van de warmtepompdroger

Dit type droger voert geen warme condenslucht af naar buiten, het drogingsproces speelt zich af in de wasdroger zelf. Door middel van een slimme techniek wordt binnengezogen lucht na verhitting omgezet in een vloeistof, wat telkens opnieuw bruikbaar is om te drogen. Binnen dit proces wordt beduidend minder energie verbruikt, wat het milieu en de portemonnee ten goede komt.

Nadelen warmtepompdroger

Eén belangrijk nadeel is dat de warmtepompdroger duurder is in aanschaf dan een gewone condensdroger. Personen die slechts eenmaal per week de wasdroger gebruiken, voor een was van onder de 6 kg., zijn uiteindelijk niet voordeliger uit. In dat geval is de koop van een condensdroger een slimmere keuze. De hoeveelheid was bepaalt zal dus de doorslaggevende factor zijn.

Vergelijk warmtepompdrogers

Het is altijd verstandig om eerst eens te oriënteren wat de meest geschikte warmtepompdroger voor u zou zijn. De meeste witgoedfabrikanten leveren deze inmiddels, waarbij de warmtepompdrogers van Samsung overigens een aanrader zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *