Energiezuinig met witgoed omgaanDuurzame energie zou wel eens het toverwoord van onze toekomst kunnen vormen. Met duurzame energie wordt verwezen naar energiebronnen die in principe onuitputtelijk zijn en niet nadelig voor zowel ons als onze blauwe planeet. De bekendste voorbeelden van duurzame energie zijn zonder twijfel bio-energie en meer bepaald biobrandstof, waarbij door fotosynthese en een gistingsproces van afval brandstof kan geproduceerd worden, zonne-energie en windenergie. Minder bekend maar daarom niet minder efficiënt zijn geothermische energie, waarbij kracht wordt gewonnen uit de warmte van de aarde en onze vaak vergeten eigen menselijke lichaamskracht. Apparaten als koelkasten, de diepvries en wasmachines gebruiken veel energie. Met behulp van de onderstaande informatie van Energiehunter.nlkom je meer we weten wat je kunt doen om te besparen op de gas- en stroom rekening. Goed voor het milieu en jouw portemonnee! 

HR++ ketel

Iedereen kent waarschijnlijk ondertussen wel de Hoog Rendement of HR-ketels. Toch gaat energie besparen via uw ketel nog een stapje verder met het ontstaan van HR++ ketels. Deze HR++ ketels bieden sowieso al een aanzienlijk verhoogd rendement ten opzichte van de oudere traditionele ketels maar ze steken ook op energiebesparend en –omzettend gebied de loef af van de huidige HR-ketels. De HR++ ketels zetten namelijk zo goed als elke m³ aan aardgas om in energie en zorgen hierdoor voor een aanzienlijke besparing in uw portefeuille. Een betere omzetting geeft dus een surplus aan energie en een vermindering van uw energiefactuur. Aanschaffen die handel!

Zonneboiler

Zoals de naam ook al aangeeft haalt de zonneboilerzijn energie uit de stralen van de zon. Een zonnecollector die in verbinding staat met de zonneboiler doet daarbij dienst als opvangstation van het invallende zonnelicht. Van zo gauw de zon het wolkendek doorprikt of de dag de nacht achter zich laat, zorgt de collector voor de verwarming van een vloeistof die op haar beurt het water van uw waterleidingen opwarmt. Daarmee wordt ook meteen de hoofdfunctie van een zonneboiler in de schijnwerpers gezet, namelijk het opwarmen van uw douchewater, afwaswater… Als echt verwarmingssysteem voor uw huidige woning kan een zonneboiler een belangrijke bijrol vervullen maar is het beschikken over een bijkomend klassiek verwarming systeem nog steeds aangewezen.

Isoleren

Met de huidige uit de pan swingende energiefacturen en het groene gedachtegoed dat dagdagelijks de nieuwsberichten kleurt, is isoleren meer dan eens een vereiste in plaats van een optie. Het isoleren van uw huis zorgt niet alleen voor een lagere energiefactuur op het einde van de rit maar verhoogt ook aanzienlijk de waarde van uw huis. Tests hebben uitgewezen dat potentiële kopers vandaag de dag een niet of onvoldoende geïsoleerd huis gewoon links laten liggen. Daarenboven staat u niet alleen qua kosten als het op isoleren aankomt. Zowel in Nederland als in België springt de overheid met verschillende premies en subsidies bij als het op isoleren aankomt. Isoleren is dus meer dan eens investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *