Vlekken verwijderen uit witgoed

Het dragen van witte kleding is altijd risicovol. Je probeert altijd extra voorzichtig te zijn maar dit kan nog wel eens mis gaan. Een vlek in witgoed is ook nog eens meer te zien dan bij gekleurd kleding. Toch zijn er schoonmaakartikelen en truckjes die de vlekken er toch uit kunnen halen. Wil jij weten wat dit zijn? Lees dan dit artikel.

 

Drinken

Tijdens het drinken wordt er vaak gemorst op de kleding. Dit is vooral het geval als er alcohol gedronken wordt. Het is belangrijk dat als je bijvoorbeeld wijn laat vallen op je witte bloes, je het gelijk dept met koud water. Glycerine zorgt er daarna voor dat de vlek bijna verdwijnt. Als laatst moet je de kledingstuk spoelen door de water en azijn. Schoonmaakartikelen van het merk sealed air diversey zijn zeker een aanrader.

Als je bijvoorbeeld thee of koffie morst is het juist belangrijk dat je er gelijk erg heet water overheen giet. Als dit weet opgedroogd is kan je het in de wasmachine gooien en zal het er waarschijnlijk uitgaan.

 

Eten

Een vaak voorkomend eetproduct dat gemorst wordt is chocolade. Hierbij is het belangrijk dat je het kledingstuk allereerst laat weken in koud water. Daarna moet je de vlek goed insmeren met een reinigingsmiddel en daarna kan het gewassen worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *