Zet je koelkast uit op de Dag van de Duurzaamheid 

Groningen, 20161005 — We denken er niet dagelijks over na maar de koelkast is één van de grootste stroomvreters in Nederlandse huishoudens. In een gemiddeld gezin wordt 15% van de elektriciteit verbruikt aan koelkasten en vriezers. Elektriciteit die de aankomende jaren niet alleen duurder wordt maar ook het milieu belast.

Zet je koelkast uit op de Dag van de DuurzaamheidDe website minikoelkast.nl roept iedereen op om 10 oktober 2016, op de Dag van de Duurzaamheid, een hele dag de koelkast uit te zetten. Met de actie “Zet je koelkast uit voor 24 uur” wil de website de aandacht vestigen op het besparen van energie.

Op De Dag van de Duurzaamheid vinden door het hele land duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Minikoelkast draagt middels deze actie een steentje bij aan deze dag. Het doel van de actie is om iedereen bewust te laten worden van het feit dat een koelkast veel energie verbruikt. Daarom is het streven om op 10 oktober gezamenlijk 5.000 kWh te besparen. Hiervoor zijn ongeveer 3.000 huishoudens nodig die voor 24 uur de stekker uit hun koelkast trekken. Zo dragen we samen een steentje bij aan een duurzamere wereld.

Lees hier hoe je meedoet aan de actie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *