Waarom kiezen voor waterontharder

Waarom kiezen voor waterontharder?

Misschien ken je het wel. Handdoeken komen erg hard uit de wasmachine en drogen minder prettig af. Je merkt dat de vaatwasser ineens veel minder schoon maakt en als je onder de douche bent geweest voelt je huid en je haar veel droger aan dan de bedoeling was. Het zijn signalen die wijzen op hard leidingwater. Dat is leidingwater met een hoge concentratie kalk. Aan die situatie kun je iets doen, een waterontharder aanschaffen bijvoorbeeld.

De werking van de waterontharder is even simpel als geniaal

Wat een waterontharder doet is even simpel als geniaal. Vanuit de waterleiding stroom hard leidingwater de ontharder in. Daar wordt het water blootgesteld aan kleine harsbolletjes. Deze hebben de gave om kalk uit het water te halen. Nadat de kleine hars deeltjes hun werk gedaan hebben, stroomt veel zachter water vervolgens de waterontharder uit. Vaak kun je prima zelf een dergelijke ontharder plaatsen, soms echter moet een deel van de waterleiding verlegd worden. In dat geval dien je het werk over te laten aan een specialist.

Zo verlaag je de maandelijkse energierekening

Bijkomend voordeel van het gebruik van de waterontharder is dat de elektrische apparatuur het met minder energie af kan. Vaak zorgt kalkafzetting door hard leidingwater voor minder goed functionerende apparatuur, dat is ook waarom de vaatwasser minder goed schoon maakt bijvoorbeeld. Door te zorgen voor minder hard leidingwater hoeft de apparatuur minder hard te werken en kan het zijn werk doen met behoorlijk minder stroom. Dit houdt meteen ook in dat de investering die je doet in een ontharder zichzelf terugverdient door een lagere energierekening.

Beter voor het milieu

Door gebruik te maken van een waterontharder ben je minder tijd kwijt aan het weghalen van kalkafzetting in de douche en voelt ook huid en haar weer beter zachter en gezonder aan. Bovendien droog jij je veel prettiger af met zachte handdoeken. De ontharder is behalve in staat om voor zachter water te zorgen, ook in staat om al ontstane kalkafzetting binnen afzienbare tijd weg te nemen. Je gebruikt bewezen minder shampoo en zeep met zacht water en dat is ook nog eens beter voor het milieu.

Beter voor de huid en smaakvolle koffie en thee

Daarmee hebben we nog steeds niet alle voordelen van de ontkalker benoemd. Integendeel zelfs. Je bespaart ook nog eens op het gebruik van shampoo, zeep en allerlei schoonmaak- en afwasmiddelen. Bovendien is met zacht leidingwater sprake van een langere levensduur van de apparaten in je huis. Ook zul je minder snel te maken krijgen met storingen aan de CV-ketel, boiler, geiser en de wasmachine. Ook mensen met huidproblemen zullen merken dat zachter water toch echt veel beter is voor de huid. Zachter water is eveneens smaakvoller, waardoor de koffie, thee en limonade veel beter smaakt. Met zacht water ga je bovendien merken dat je de ramen beter schoon krijgt en dat geldt ook voor de auto. En daarmee zijn meer dan voldoende redenen genoemd om ook voor een waterontharder te kiezen. Het is een investering, maar die verdient zich wel terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *