TV ideale schermformaat

Koop geen TV die te groot is voor in huis. Meet de afstand van uw bank tot waar je de TV plaatst en gebruik onze gids om uw perfecte schermformaat te vinden.

Wanneer je een TV koopt, kun je kiezen door te sorteren op TV-merken, schermgrootte, enz. Er zijn veel mensen die altijd in de war zijn over hoe TV’s worden gemeten? als het gaat om het kiezen van de schermgrootte, is de belangrijkste reden te wijten aan het gebrek aan kennis met betrekking tot 55 inch TV-afmetingen . De meeste mensen weten niet wat de werkelijke schermgrootte is van 40 inch TV-afmetingen , 43 inch TV-afmetingen, 49 inch TV- afmetingen en al het andere.

Hoe worden TV’s gemeten?

Een televisie kopen was in de goede oude tijd net zo eenvoudig als een wandeling door het park. Er waren maar weinig variaties in TV’s en het idee van een groot scherm was in die tijd ongeveer 21 inch.

Nu de technologie veel geavanceerder is, werden televisies energiezuiniger, dunner, werden schermen ook groter en hebben ze nu een aantal functies. Wie zal het zeggen, maar het is slechts een kwestie van tijd dat TV’s net zo goed kunnen worden als computers of computerapparatuur. Het is erg belangrijk om meer te weten over TV’s, zoals functies, prestaties en afmetingen om te meten en ervoor te zorgen dat ze perfect passen waar je ze wilt plaatsen.

Hoe worden TV-schermen gemeten?

Alle elektronische schermen worden diagonaal gemeten in plaats van ze van links naar rechts of van onder naar boven te meten. Dit geldt voor iedereen, of ze nu op een laptop, een tablet of een flatscreen-TV staan. Deze meting geeft de werkelijke grootte van het scherm. Grote televisie kortingen.

Daarom kan een meetlint worden gebruikt om te meten van de linkerbovenhoek van het scherm naar de rechteronderhoek of omgekeerd. Het meetlint moet recht over het midden van het scherm worden gespannen en elke vorm van speling wordt vermeden.

De metingen worden gedaan binnen de rand van de televisie en dat is exclusief de rand zelf en het frame van de TV. Het is het zichtbare deel van het scherm of het display zelf om precies te zijn, in plaats van de hele behuizing van de televisie.

De formule voor het berekenen van lengte en breedte met behulp van diagonaal en beeldverhouding

Vaak is het erg handig om het gebied van een TV-scherm aan te passen. Als je bijvoorbeeld van een 22 inch naar een 24-inch scherm gaat, hoeveel groter wordt het dan in lengte en breedte? Past het in de ruimte die je hebt?

De berekening vereist verschillende stappen en het gebruik van de stelling van Pythagoras, die eenvoudige en pure algebra is.

Daarom volgen hier een paar stappen die je kunt volgen bij het berekenen van de breedte en lengte van een TV:

  • Om te beginnen moet je de beeldverhouding kennen. Meestal is dit 16:9, maar in sommige gevallen kan het een beeldverhouding van 16:10 zijn. De beeldverhouding geeft ons de relatieve waarden van de hoogte en breedte. In het geval van een 16:9-verhouding betekent dit dat er voor elke 16 breedte-eenheden 9 hoogte-eenheden zijn.
  • Door de stelling van Pythagoras te gebruiken, weet je dat als je de kwadraten van de hoogte (9) en breedte (16) optelt, je de waarde van het hypotenusa (diagonaal) kwadraat krijgt. In het geval van een verhouding van 16:9, 16 2 + 9 2 = 337. Als je de vierkantswortel van deze som (√337) berekent, krijg je 18,4.

Dit betekent eenvoudig dat, wanneer de hoogte 9 eenheden en de breedte 16 eenheden is, de diagonaal 18,4 eenheden zal zijn. Omdat de twee schermen met dezelfde beeldverhouding altijd dezelfde diagonalen, breedte en hoogte hebben, is het nu eenvoudig om de exacte afmetingen te berekenen op basis van de lengte van de diagonaal. Bekijk de kortingscodes voor TV’s.

Breedte en hoogte berekenen in inches

De eerste stap is om de verhouding van de diagonaal in inches tot de diagonaal van de beeldverhouding te vinden, wat in dit geval een beeldverhouding van 16:9 is en een 22-inch scherm 22/18.4 = 1.198.

Gebruik dit getal (1.198) om de breedte en hoogte direct in inches om te rekenen. Daarom is de breedte van de TV 16 x 1,198 = 19,17. De hoogte daarentegen is 9,0 x 1,198 = 10,78

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *