Horeca afzuigkap bestellen, wat moet je allemaal weten?

Een bijzonder belangrijk onderdeel van een horecakeuken is de zogenaamde horeca afzuigkap. Het spreekt namelijk voor zich dat er nadrukkelijk moet worden toegezien op de hygiënische omstandigheden die gelden binnen je horecakeuken. Dit betekent ook dat ervoor moet worden gezorgd dat de geuren die ontstaan tijdens het koken op een efficiënte manier afgevoerd moeten kunnen worden. Het kopen van een echt kwalitatieve afzuigkap is dan zeer belangrijk. Wil jij hier nu graag alles over te weten komen? Dan moet je absoluut even snel verder lezen!

Wat is een horeca afzuigkap eigenlijk precies?

Wanneer we het hebben over een afzuigkap denken heel wat mensen meer dan waarschijnlijk aan de gewone afzuigkap waar we thuis gebruik van maken. Dat is ergens misschien logisch, maar eigenlijk valt deze niet te vergelijken met een professioneel exemplaar. Voor deze laatste geldt bijvoorbeeld dat de afzuigmotor aanzienlijk sterker moet zijn.

Bovendien is het eveneens zo dat de filters van een betere kwaliteit moeten zijn. Dit niet in het minst omdat ze elke dag gereinigd dienen te worden. Wanneer je overgaat tot het vergelijken van de verschillende horeca afzuigkappen die op de markt zijn terug te vinden zal je kunnen vaststellen dat er zowel exemplaren met als zonder afzuigmotor verkrijgbaar zijn. Voor een compleet exemplaar geldt uiteraard dat ze altijd wordt geleverd inclusief motor.

Verschil in capaciteit tussen verschillende horeca afzuigkappen

Een ander belangrijk aandachtspunt waar je aandacht aan zal willen en moeten besteden bij het kopen van een horeca afzuigkap heeft betrekking tot de capaciteit waar de afzuigmotor over moet beschikken. Voor deze capaciteit geldt dat ze verschil van 1500 m3/h tot 2500 m3/h. Geef jij er de voorkeur aan om zelf een bepaald afzuigmotor te kiezen? Ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Enkele mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt zijn bijvoorbeeld:

  • Slakkenhuis afzuigmotors;
  • Inbox afzuigmotoren;

Voor de capaciteit van de losse afzuigmotoren zal je kunnen vaststellen dat ze kan oplopen van ongeveer 1000 m3/h helemaal tot wel 9000 m3/h per uur. Om er zeker van te zijn dat je voor in jouw horecazaak het best mogelijke exemplaar aankoopt is het altijd interessant om even een grondige vergelijking uit te voeren. Zo laat je met zekerheid niets aan het toeval over.

Hou rekening met het verschil tussen een schuin en doos model afzuigkap

Last but not least is het bij het kopen van een horeca afzuigkap eveneens van zeer groot belang om er rekening mee te houden dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen enerzijds een schuin en anderzijds een doos model afzuigkap. Voor een schuin exemplaar geldt dat het binnenste gedeelte waarin zich de RVS afzuigfilters bevinden schuin worden geplaatst onder een hoek van 45 graden. Dit zorgt ervoor dat schuine modellen zeer handig zijn voor erg lange mensen. Op deze manier kunnen ze zich namelijk niet stoten en bezeren aan de voorkant van de afzuigkap. Wat de werking betreft zijn de verschillende overigens minimaal. Wel is het zo dat een schuin model of een doos model door hun ontwerp mogelijks beter passen binnen een bepaald soort keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *