De zoektocht naar een goede visgraat vloer

In tegenstelling tot andere vloeren dankt een echt visgraat parket zijn naam aan het legpatroon. Het voordeel van dit type parket is dat het verkrijgbaar is in verschillende maten, materialen en kleuren. Zo kun je gaan voor gelamineerde visgraat vloeren, klik-pvc, verlijmd pvc, maar ook bijvoorbeeld parket of triplex en traditioneel visgraat parket kopen. Daarnaast zijn er verschillen in de dikte van de planken, maar ook in het formaat. Afhankelijk van de ruimte waar de houten vloer wordt geplaatst, de levensstijl en smaak en natuurlijk het budget kun je een keuze maken. Je kunt met een echt visgraat parket dus alle kanten op, om het zo te maken dat het perfect in jouw interieur past.

Ga je voor een zwevende vloer? Let dan hier op

Heb je ooit wel eens gehoord van een zwevende vloer? Waarschijnlijk niet, maar wellicht komt de term PVC met klikverbinding je bekender voor. Deze mooie vloer is gemaakt van kunststof en is daardoor een stuk beter bestand tegen vocht. Dit maakt PVC-vloeren ideaal voor natte ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Met name de combinatie van de voordelen van PVC en de elegante uitstraling van het visgraat legpatroon maken de PVC visgraat vloer een zeer populaire keuze. PVC is vrij dun, en dus perfect voor vloerverwarming. Hierdoor kan de warmte sneller reizen en jij er dus sneller van genieten. Hoewel het net zo onderhoudsvriendelijk is als laminaat, kan massief PVC bij extreme hitte (zonlicht) opzwellen. Iets harder PVC is hier dan dus ook beter geschikt voor. Vraag vooral advies bij “Martijn de Wit” Vloeren om zeker te weten wat het beste bij jouw huis en smaak past.

Een traditionele visgraat vloer nemen

Een massief houten vloer met visgraat patroon wordt in de volksmond ook wel een tapis genoemd. Veel varianten van deze vloeren zijn niet meer van de echte boom te onderscheiden. Desondanks wordt houten visgraat vloeren beschouwd als het traditionele variant van deze vloeren. De vloer heeft de naam ‘tapis’ gekregen om het te onderscheiden van moderne versies. Het was tenslotte de eerste in zijn soort, en daarom een beetje extra speciaal! De traditionele visgraat is nog steeds een van de meest gekozen houten vloeren in huis. Dit zie je vooral terug in een modern of industrieel interieur, doordat het een mooi en robuust uiterlijk heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *